Υποστηρίξτε τους εκτοπισμένους, ιδιαίτερα τις ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά

Επιλεχθέν

Lead Partner: Allileggie SolidarityNow
Co-Partner: Dråpen i Havet / Drop in the Ocean

Η προτεινόμενη πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της υπάρχουσας εταιρικής σχέσης και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ΜΚΟ SolidarityNow (SN) και της νορβηγικής ΜΚΟ Dråpen i Havet / Drop in the Ocean (DiH) που εργάζονται για την υποστήριξη εκτοπισμένων ατόμων, ιδιαίτερα ευάλωτων γυναικών και παιδιών.

Αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση των παρακάτω δραστηριοτήτων:

α) η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω επισκέψεων μελέτης εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και τη Νορβηγία,

β) την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την κοινοτική δέσμευση και την ένταξη των γυναικών αιτούντων άσυλο και των προσφύγων που διαμένουν σε καταυλισμούς/τόπους προσφύγων,

γ) την κοινή υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινοτικής δέσμευσης και υποστήριξης που στοχεύουν γυναίκες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες ειδικά στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας/Πολύκαστρος στη Βόρεια Ελλάδα.

δ) Θα διεξαχθεί επίσης συζήτηση με ομάδα εστίασης (FGD) στην αρχή (Μ1-2) αυτής της πρωτοβουλίας για την αξιολόγηση των αναγκών των γυναικών ωφελούμενων. Αυτή η εκτίμηση αναγκών θα ενημερώσει καλύτερα τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν και από τους δύο οργανισμούς στο διάστημα των 8 μηνών (διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας).