Διαχειριστής Επιχορήγησης:

Έργα για το Άσυλο και τη Μετανάστευση

Έργο: «Υποβοηθούμενη εθελοντική επιστροφή και επανένταξη (AVRR)»

Το έργο στοχεύει στην παροχή βοήθειας εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης σε μετανάστες οι οποίοι, όντας σε ευάλωτη κατάσταση, εκφράζουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Έργο: Διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών ασύλου και δωρεάν νομικής συνδρομής σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο

Το έργο στόχευε στην παροχή εξειδικευμένης υποστήριξης στην Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και προσφορά νομικής βοήθειας σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο που σχετίζονταν με διαδικασίες ασύλου σε πρώτο βαθμό. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Έργο Πρόσκλησης: Μεταβατικές δομές φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους στη Σάμο και τη Χίο

Το έργο προβλέπει τη χρηματοδότηση δύο δομών φιλοξενίας στη Σάμο και τη Χίο για ασυνόδευτους ανήλικους. Το έργο στοχεύει να υποστηρίξει συνολικά 280 παιδιά κατά τη διάρκεια 40 μηνών.

Έργο Πρόσκλησης: ΣΠΙΤΙ2 / HOUSE2

Το έργο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου κέντρου μακροχρόνιας φιλοξενίας, στο κέντρο της Αθήνας, για 16 ασυνόδευτους ανηλίκους, ηλικίας 6-12 ετών και δύο ασυνόδευτων ανηλίκων μητέρων με τα παιδιά τους. Το έργο στοχεύει να στηρίξει συνολικά 96 άτομα κατά τη διάρκεια 35 μηνών.

Έργο πρόσκλησης: Διάπλους

Το έργο αφορά στη δημιουργία 77 θέσεων διαμονής για ασυνόδευτους ανηλίκους και γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέσα από το έργο Διάπλους υποστηρίζονται 12 εποπτευόμενα διαμερίσματα στέγασης ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας άνω των 16 ετών, κοντά στις ασφαλείς ζώνες των ανοικτών δομές φιλοξενίας στις περιοχές Λαγκαδίκια, Διαβατά, Αγία Ελένη, Δράμα και Καβάλα, νέες θέσεις στο “Σπίτι της Άρσις” στη Θεσσαλονίκη, καθώς και 4 διαμερίσματα φιλοξενίας για μόνες μητέρες και επιζώσες έμφυλης βίας. Το έργο στοχεύει να στηρίξει συνολικά 308 άτομα κατά τη διάρκεια 20 μηνών.

Έργο Πρόσκλησης: A step forward: Ανοικτό Κέντρο Διαμονής για γυναίκες και μητέρες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους

Το έργο στοχεύει στη λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Διαμονής για τη μεσοπρόθεσμη φιλοξενία ευάλωτων γυναικών αιτούντων άσυλο και των παιδιών τους, με εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ασύλου. Ο απώτερος σκοπός του έργου είναι να προστατεύσει και να υποστηρίξει τους δικαιούχους κατά την περίοδο της αίτησης ασύλου, διασφαλίζοντας ποιοτικά πρότυπα στέγασης και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν, όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υγειονομική περίθαλψη, διατροφή, ασφάλεια και υγιεινή. Μέσα από τη δημιουργία 44 θέσεων διαμονής, θα υποστηριχθούν συνολικά 175 ευάλωτες γυναίκες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους.

Έργο Πρόσκλησης: FUTURA – Για τη μετάβαση των ασυνόδευτων παιδιών στην ενήλικη ζωή

Το έργο αφορά στην παροχή 10 διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης στην Αθήνα, με χωρητικότητα 40 θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών ηλικίας 16 ετών και άνω. Το έργο στοχεύει να υποστηρίξει 120 ασυνόδευτους ανήλικους σε διάστημα 33 μηνών.

Προκαθορισμένο έργο: Ανάπτυξη ικανοτήτων για αξιοπρεπή υποδοχή και προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Το έργο αφορά στην υποστήριξη των κυβερνητικών θεσμών (Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης) και στην ενίσχυση της ικανότητας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), μέσω της πρόσληψης εμπειρογνωμόνων συμβούλων και συντονιστών, με σκοπό την προστασία των ευάλωτων αιτούντων άσυλο, ιδιαίτερα των επιζώντων εμπορίας ανθρώπων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Shopping Basket