Διαχειριστής Επιχορήγησης:

Έργα για το Άσυλο και τη Μετανάστευση

Έργο Πρόσκλησης: Διάπλους

Το έργο αφορούσε στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων και γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο του έργου λειτούργησαν 12 εποπτευόμενα διαμερίσματα στέγασης ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας άνω των 16 ετών, κοντά στις ασφαλείς ζώνες των ανοικτών δομών φιλοξενίας στις περιοχές Λαγκαδίκια, Διαβατά, Αγία Ελένη, Δράμα, Καβάλα, νέες θέσεις στο “Σπίτι της Άρσις” στη Θεσσαλονίκη, καθώς και 4 διαμερίσματα φιλοξενίας για μόνες μητέρες και επιζώσες έμφυλης βίας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Έργο Πρόσκλησης: FUTURA – Για τη μετάβαση των ασυνόδευτων παιδιών στην ενήλικη ζωή

Το έργο αφορά στην παροχή 10 διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης στην Αθήνα, με χωρητικότητα 40 θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών ηλικίας 16 ετών και άνω. Το έργο στοχεύει να υποστηρίξει 120 ασυνόδευτους ανήλικους σε διάστημα 33 μηνών.

Έργο Πρόσκλησης: A step forward: Ανοικτό Κέντρο Διαμονής για γυναίκες και μητέρες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους

Το έργο στοχεύει στη λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Διαμονής για τη μεσοπρόθεσμη φιλοξενία ευάλωτων γυναικών αιτούντων άσυλο και των παιδιών τους, με εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ασύλου. Ο απώτερος σκοπός του έργου είναι να προστατεύσει και να υποστηρίξει τους δικαιούχους κατά την περίοδο της αίτησης ασύλου, διασφαλίζοντας ποιοτικά πρότυπα στέγασης και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν, όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υγειονομική περίθαλψη, διατροφή, ασφάλεια και υγιεινή. Μέσα από τη δημιουργία 44 θέσεων διαμονής, θα υποστηριχθούν συνολικά 175 ευάλωτες γυναίκες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους.

Έργο Πρόσκλησης: Μεταβατικές δομές φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους στη Σάμο και τη Χίο

Το έργο προβλέπει τη χρηματοδότηση δύο δομών φιλοξενίας στη Σάμο και τη Χίο για ασυνόδευτους ανήλικους. Το έργο στοχεύει να υποστηρίξει συνολικά 280 παιδιά κατά τη διάρκεια 40 μηνών.

Έργο Πρόσκλησης: ΣΠΙΤΙ2 / HOUSE2

Το έργο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου κέντρου μακροχρόνιας φιλοξενίας, στο κέντρο της Αθήνας, για 16 ασυνόδευτους ανηλίκους, ηλικίας 6-12 ετών και δύο ασυνόδευτων ανηλίκων μητέρων με τα παιδιά τους. Το έργο στοχεύει να στηρίξει συνολικά 96 άτομα κατά τη διάρκεια 35 μηνών.

Προκαθορισμένο Έργο: Greece Capacity Building Project – Ανάπτυξη ικανοτήτων για αξιοπρεπή υποδοχή και προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Το “Greece Capacity Building Project” (2019-2021) σκοπό έχει την ενίσχυση των ικανοτήτων στους κρατικούς φορείς-κλειδιά στην Ελλάδα, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή υποδοχή, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, όπως τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων.

Προκαθορισμένο Έργο: Υποβοηθούμενη εθελοντική επιστροφή και επανένταξη (AVRR)

Το έργο στοχεύει στην παροχή βοήθειας εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης σε μετανάστες οι οποίοι, όντας σε ευάλωτη κατάσταση, εκφράζουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Προκαθορισμένο έργο: Διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών ασύλου και δωρεάν νομικής συνδρομής σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο

Το έργο στόχευε στην παροχή εξειδικευμένης υποστήριξης στην Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και προσφορά νομικής βοήθειας σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο που σχετίζονταν με διαδικασίες ασύλου σε πρώτο βαθμό. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Shopping Basket