Διαχειριστής Επιχορήγησης:

Η κοινότητα των EEA Grants στο φεστιβάλ Refugee Week Greece 2023

Ημερομηνία

Με δυο εκδηλώσεις συμμετέχει η κοινότητα των φορέων που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» και «Άσυλο και μετανάστευση» των EEA Grants στη φετινή διοργάνωση του Refugee Week Greece.

Οι φορείς που συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- στη κοινότητα των EEA Grants και στο φεστιβάλ αυτή τη χρονιά είναι: International Rescue Committee Greece, ΜΕΤΑδραση, Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ), SolidarityNow, The European Wergeland Centre, και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία του οργανισμού We are Community, της Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts και την υποστήριξη του οργανισμού Comic Relief Across Borders programme, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Τo Refugee Week Greece είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος και αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο.

Φέτος, η θεματική του φεστιβάλ είναι η συμπόνια στην πράξη (compassion in action), μια έννοια πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι φορείς της κοινότητας των EEA Grants, σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Επιχορήγησης ΣΟΛ Crowe και HumanRights360, σχεδίασαν και υλοποιούν δυο εργαστήρια, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

 

«Αλλά ποιος έσωσε τη Γη;» εργαστήριο δημιουργίας κόμικ, με τον Tomek Giovanis.

21 Ιουνίου 2023, 15:00 – 17:00, στον χώρο του Εφηβικού Δικτύου (Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός)

Η ιστορία «Αλλά ποιος έσωσε τη Γη;» είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχικής συγγραφής ενός παραμυθιού από ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ) και της ΜΕΤΑδρασης. Το παραμύθι ξεκίνησε από την Αθήνα και συνεχίστηκε στη Σάμο και στη Χίο, όπου ολοκληρώθηκε. Έχοντας αυτό ως βάση, ο εικονογράφος Tomek Giovanis, θα διδάξει, σε ένα εργαστήρι ανοιχτό σε παιδιά και νέους 12-18 ετών, τις βασικές αρχές κόμικ και θα δημιουργήσει μαζί τους την εικονογραφημένη έκδοση της ιστορίας. Στο εργαστήρι θα συμμετέχουν και ωφελούμενοι των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του ΣΜΑΝ και της IRC.

 

«Αντανακλάσεις: από το προσωπικό στο συλλογικό», βιωματικό εργαστήριο

22 Ιουνίου 2023, 13:00-15:00, taf / the art foundation (Νορμανού 5, Αθήνα)

Το εργαστήριο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σύντομο αλλά ουσιαστικό πλαίσιο σύνδεσης και μοιράσματος ανάμεσα σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο και συχνά βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες και προκλήσεις. Το εργαστήριο υλοποιείται από επιμορφώτριες του έργου «Σχολεία Για Όλους: Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία», στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» και απευθύνεται σε επαγγελματίες πεδίου.

Για πληροφορίες και εγγραφές στα εργαστήρια, μπορείτε να απευθυνθείτε στο email refugeeweekgreece@gmail.com.

 

 

Tα EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ), είναι ένα εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης που δημιουργήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Στόχο έχει τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με 15 χώρες -μέλη της ΕΕ. Στην Ελλάδα, ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για τα προγράμματα «Τοπική ανάπτυξη και μείωση της φτώχειας» και «Άσυλο και μετανάστευση» είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με τη HumanRights360. Πληροφορίες: www.asylumandmigration-eeagrants.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Ζαχαροπούλου
M. (+30) 6974206873
E-mail: eleni.zacharopoulou@humanrights360.org

Shopping Basket