Φωνές χωρίς σύνορα

Επιλαχόν

Lead Partner: Greek Association of People Living with HIV – Positive Voice
Co-Partner: HIVNorway (HIVNorge)

Οι «Φωνές χωρίς σύνορα» είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην τεκμηρίωση της βιωμένης εμπειρίας μεταναστών και προσφύγων με HIV για να βοηθήσει στην υποστήριξη της ένταξής τους στο ελληνικό ΕΣΥ, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες είναι οι εξής:

-Το προσωπικό του Norsensus θα δώσει ένα σεμινάριο σχετικά με τη σκέψη σχεδιασμού, την υπεράσπιση αφήγησης ιστοριών και άλλους τομείς ειδίκευσης για μέλη του προσωπικού του Positive Voice και το προσωπικό του HIVNorway θα δώσει ένα σεμινάριο για την υπεράσπιση του HIV και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. (10/2023, Όσλο, Norsensus/HIVΝορβηγία)

-Το προσωπικό της Positive Voice θα δώσει ένα σεμινάριο σχετικά με τις μεθόδους επικοινωνίας και υπεράσπισης (κυρίως σχετικά με τον HIV) και άλλους τομείς εξειδίκευσης για μέλη του προσωπικού της Norsensus & HIVNorway. (10/2023, Αθήνα, Θετική Φωνή)

-Θα πραγματοποιούνται διμηνιαίες συναντήσεις μεταξύ της Positive Voice και κάθε εταίρου προκειμένου να συζητηθούν ενημερώσεις σχετικά με το έργο και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία (6 με τη Norsensus & 6 με τον HIVNorway, 09/2023-08/2024, online, Positive Voice/Norsensus /HIVΝορβηγία)

-Μηνιαίες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση πληροφοριών σχετικών με το έργο (12 συνολικά, 09/2023-08/2024, Positive Voice)

-Δημιουργία 3 σύντομων βίντεο που παρουσιάζουν θέματα σχετικά με το έργο για λόγους ευαισθητοποίησης (09/2023-08/2024, Positive Voice)

-Open Info Day: Η Positive Voice θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή εκδήλωση για να μοιραστεί ιστορίες προσφύγων, εμπειρίες από το πεδίο, τρέχουσες προκλήσεις/συμπεράσματα/διδάγματα από αυτό το πρόγραμμα και μελλοντικές κατευθύνσεις. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε ενδιαφερόμενα μέρη αΗ εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε ενδιαφερόμενα μέρη από την Ελλάδα και τη Νορβηγία. (07/2024, online, Positive Voice)