Διαχειριστής Επιχορήγησης:

#ChildrensDay 2023 – The story of M.

Ημερομηνία

«Είμαι ο Μ. και είμαι 13 χρονών. Είμαστε 7 αδέρφια. Τρία πιο μεγάλα και τρία πιο μικρά. Ζούσα σε μια πόλη που είχε πολλά σπίτια σπασμένα. Εκεί είχα φίλους και πήγα σχολείο για περίπου πέντε χρόνια. Φύγαμε μαζί με τον θείο μου. Μείναμε 2-3 μήνες στην Τουρκία πριν έρθουμε στην Ελλάδα. Εγώ δούλεψα για δυο εβδομάδες περίπου, έφτιαχνα ρούχα σε μηχανή. Και τα πουλούσα. Ο θείος μου ήθελε να έρθουμε εδώ και μετά να πάμε στη Γερμανία που είναι καλύτερα. Εκεί μένουν τα αδέρφια του και τα παιδιά τους, τα ξαδέρφια μου.

Στο δρόμο που ερχόμασταν ήταν πολύ δύσκολα. Είχε σκύλους από πίσω μας, αστυνομία. Ήμασταν επτά μέρες στον δρόμο. Περπατήσαμε πάρα πολύ. Είχε βροχή.. ήταν χειμώνας. Ήταν πολύ δύσκολα. Εδώ όμως είμαι πολύ καλά, έχω και κινητό. Έχω τα πάντα. Μιλάω με την μαμά μου, τον μπαμπά μου, τρώω, πηγαίνω σχολείο, πηγαίνω ποδόσφαιρο..

Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, πριν από 2,5 χρόνια, πήγαμε στην Αθήνα, και μετά έμεινα μία εβδομάδα περίπου στο camp. Εκεί ήταν καλά γιατί έκανα φίλους, μας έδωσαν ποδήλατο και 70ευρώ! Μετά με πήγαν στο νοσοκομείο για πέντε μέρες για να δουν αν είμαι καλά και μετά με έφεραν εδώ με αεροπλάνο. Στο νοσοκομείο μου έφερναν ό,τι ήθελα αλλά το φαγητό ήταν λίγο χάλια, δεν είχε αλάτι! Εγώ όμως ζήτησα, δεν ντράπηκα! Είχα διερμηνέα γιατί τότε δεν ήξερα ελληνικά.  

Στην αρχή, εδώ στο σπίτι, ήταν λίγο δύσκολα γιατί δεν μου άρεσε το σχολείο, δεν μου άρεσε να κάνω μάθημα. Ήταν πολύ δύσκολα τα ελληνικά. Στη χώρα μου δεν κάναμε ελληνικά, μόνο αγγλικά, αραβικά και γαλλικά. Αλλά τώρα τα έμαθα και τα ελληνικά και είναι καλά. Βαριέμαι βέβαια λίγο να γράφω, αλλά μου αρέσει να διαβάζω. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι η γλώσσα. Θέλω να μάθω και άλλες γλώσσες. Είναι δύσκολο το ξέρω αλλά η ζωή είναι προσπάθεια!

Εδώ, έχω κάνει πολλούς φίλους, έχω κάνει σχεδόν όλο το σχολείο φίλους! Πηγαίνω 1η Γυμνασίου. Μ’ αρέσει να κάνω βόλτα έξω και να παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι σε ομάδα και πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα. Στο σπίτι παίζω PlayStation και μιλάω στο κινητό με τους φίλους μου. Μ’ αρέσει πολύ το ποδήλατο αλλά δεν έχουμε εδώ. Θα ήθελα πολύ να έχουμε..

Πρέπει να τελειώσω το σχολείο για να βρω δουλειά. Θα ήθελα να γίνω μάγειρας ή ποδοσφαιριστής ή καπετάνιος. Μ’ αρέσει πάρα πολύ η θάλασσα.. Πήγαμε στη θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα, κολυμπήσαμε, παίξαμε, μετά πάλι παίξαμε μέσα στο νερό, ήταν πολύ όμορφα..

Εδώ έχω ανθρώπους που με αγαπάνε και με προσέχουνε. Και γι’ αυτό νιώθω πολύ χαρούμενος και θέλω να πω «ευχαριστώ». Κάνω παρέα και με ένα κορίτσι! Κάθεται ακριβώς από πίσω μου στο σχολείο. Μιλάμε κάθε μέρα, κάνουμε μάθημα μαζί.. Είναι πολύ ωραία!»

Shopping Basket