Διαχειριστής Επιχορήγησης:

#Ourheroes – Η ιστορία του Khalid Mehmood Gill

Ημερομηνία

«Το όνομά μου είναι Khalid Mehmood Gill. Εργάζομαι ως διερμηνέας στο Diaplous Project στα Ιωάννινα.

Επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά και να προσφέρω την υποστήριξή μου σε ευάλωτες ομάδες γιατί θα ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους, ειδικά τους ασυνόδευτους ανηλίκους, να συνεχίσουν τη ζωή τους και να θέσουν στόχους και όνειρα για το μέλλον τους».

 

Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο σημαντική και πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρει το έργο στους δικαιούχους και γιατί;

Θα έλεγα ότι όλες οι υπηρεσίες είναι κρίσιμες. Η ολιστική μεθοδολογία για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που ακολουθούμε είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα γιατί έχουμε δει τα αποτελέσματα στην καλή ψυχοσωματική κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

 

Τι αλλαγές θα κάνατε αν μπορούσατε να επαναλάβετε το έργο;

Θέλω να εργαστώ περισσότερο για την ενδυνάμωση και την ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων στην τοπική κοινωνία, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από αυτό το έργο αλλά από τη γενική φιλοσοφία της κοινωνίας μας.

 

Μπορείτε να μοιραστείτε μια καλή και μια κακή ή δύσκολη εμπειρία που είχατε κατά τη διάρκεια του προγράμματος;

Θα έλεγα ότι οι περισσότερες εμπειρίες ήταν πολύ καλές και ειδικά όταν βλέπουμε τα ασυνόδευτα ανήλικα να μαθαίνουν νέα πράγματα και να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους όπως είναι τώρα. Μια βασική πρόκληση για εμένα είναι να ακούω ιστορίες ασυνόδευτων ανηλίκων που είναι πολύ οδυνηρές και πρέπει να ερμηνεύσω χωρίς να είμαι «μέσα» στην ιστορία.

 

Ποιες είναι οι επιθυμίες και τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Εύχομαι σε όλους τους ασυνόδευτους ανηλίκους να έχουν όνειρα για τη ζωή τους και ένα καλύτερο μέλλον όπου κι αν ζουν! Και να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Shopping Basket